Najjeftiniji PVC prozori u Srbiji: Zašto ih treba izbegavati?

  1. Početna
  2. PVC prozori

Problemi sa jeftinim PVC prozorima

Kada su u pitanju jeftini PVC prozori, problemi se često javljaju već nakon kratkog vremena korišćenja. Iako su ovi prozori privlačni zbog niske cene, troškovi popravke i zamene mogu biti veći na duži rok.

Jedan od najčešćih problema sa jeftinim PVC prozorima su problemi sa dihtovanjem. Nekvalitetno dihtovanje može dovesti do prodiranja vazduha, a samim tim i do gubitka toplote u zimskim mesecima. Takođe, prodiranje vazduha može dovesti do pojave kondenzacije, vlage i buđi na prozoru, što može dovesti do oštećenja stolarije i zidova.

PVC - Prozori kvake

Kvake na jeftinim PVC prozorima mogu biti problematične. One često ne funkcionišu dobro i mogu se lako pokvariti, što dovodi do problema pri otvaranju i zatvaranju prozora.

Još jedan problem sa jeftinim PVC prozorima je loša izolacija. Tanko staklo i nekvalitetna plastika profila su česti kod jeftinih prozora. To dovodi do gubitka toplote u zimskim mesecima i viših računa za grejanje.

Kod jeftinih PVC prozora često dolazi do problema sa škripanjem i nepravilnim zatvaranjem prozora. Njihov vek trajanja je obično manji od kvalitetnih prozora, što može dovesti do potrebe za češćom zamenom stolarije.

Uz to, nekvalitetni prozori vam neće pružiti adekvatnu zaštitu od spoljašnjih uticaja kao što su Sunce (UV zračenje), vetar i kiša. To znači da će ovi prozori vremenom izgubiti na estetici i izdržljivosti.

Sve ove probleme jeftinog PVC-a možete izbeći tako što ćete odabrati kvalitetnu PVC stolariju. Kvalitetni PVC prozori su dugoročna investicija koja će vam uštedeti novac i probleme na duži rok.

Kako prepoznati jeftine PVC prozore?

Kada je u pitanju termoizolacija, već tokom zime možete približiti ruku blizu okvira rama i osetiti razliku u teperaturi i promaju koja iz njega dolazi. Sve ovo je zbog loših materijala i tankog stakla koja su korišćena. Kada gledate širu sliku, na duži vremenski period mogli ste uštedeti dosta novca time što biste ugradili kvalitetnu PVC stolariju i na grejanju cele kuće smanjili račune I do 20%!.

Loša završna obrada

Jedna od prvih stvari koje možete primetiti na jeftinim PVC prozorima je loša završna obrada. To može sadržati vidljive tragove lepka, ogrebotine ili neravne površine. Takvi nedostaci mogu uticati na estetiku vašeg doma i smanjiti njegovu vrednost.

Tanak profil i staklo

Jeftini PVC prozori su obično izrađeni od tankih materijala kako bi se smanjila njihova cena. To uključuje tanak profil, tanko staklo i lošu termoizolaciju. Ovo može dovesti do toga da se prozori brzo habaju, gube toplotu i postaju podložni kondenzaciji.

Slab kvalitet okova

Pored profila i stakla, okovi su još jedan važan deo PVC prozora. Jeftini prozori su obično opremljeni slabo kvalitetnim okovima koji se brzo habaju i oštećuju. To može uzrokovati probleme pri zatvaranju i otvaranju prozora, što može biti frustrirajuće i čak opasno u slučaju požara ili drugih hitnih situacija.

Loša termoizolacija

Jedna od najvažnijih funkcija PVC prozora je termoizolacija. Jeftini prozori imaju lošiju termoizolaciju zbog upotrebe tanjih materijala. To dovodi do toga da se vaša kuća brže ohladi, što može povećati vaše račune za grejanje i hlađenje.

Niska otpornost na UV zrake

Jeftini PVC prozori mogu biti manje otporni na UV zrake. To može dovesti do toga da boja prozora bledi i da prozori brzo habaju i propadaju. Ako želite izbeći ove probleme, preporučujemo da se odlučite za kvalitetnu PVC stolariju koja ima deblji profil, bolje staklo i termoizolaciju i kvalitetnije okove. Iako može biti skuplja na početku, kvalitetna PVC stolarija može uštedeti novac na duži vremenski period.

Konsultacije

Za više informacija kako možete uštedeti novac dugoročno uz kvalitetnu PVC stolariju možete nas kontaktirati putem telefona ili popuniti formular na našem sajtu.

Informacije o cenama i radovima

Zbog trenutne situacije na tržištu i svakodnevnih promena cena materijala najpreciznije informacije možete dobiti direktnim popunjavanjem kratkog upitnika o personalizovanoj ponudi ili pozivom na naš broj telefona.

Pogledaj radove Personalizovana ponuda
  Pozovite nas