Kako proveriti kvalitet ugrađene PVC stolarije u vašem domu? Saveti za održavanje i popravke

  1. Početna
  2. PVC prozori
kako proveriti kvalitet pvc stolarije

Proverite kvalitet ugrađene PVC stolarije

PVC prozori i vrata su popularan izbor za mnoge vlasnike kuća i stanova zbog svoje trajnosti, izolacije i energetske efikasnosti. Međutim, ugrađivanje PVC stolarije u vaš dom ne garantuje da ste dobili kvalitetan proizvod.
U ovom odeljku, detaljno ćemo objasniti kako proveriti kvalitet ugrađene PVC stolarije u vašem domu.

Proverite profile

Kvalitet materijala od kojih je PVC stolarija izrađena igra ključnu ulogu u životnom veku stolarije. Proverite da li je proizvođač koristio visokokvalitetni PVC materijal koji je otporan na promene temperature, UV zrake i vlagu. Kvalitetni PVC Profili su čvrsti i ne savijaju se pod pritiskom. Kada proveravate profile, nemojte se bojati da ih malo stisnete ili da ih pritisnete prstima. Ako se savijaju ili su mekani, to može biti znak da su lošijeg kvaliteta.

Proverite zaptivanje PVC stolarije

Zaptivanje je ključno za održavanje energetske efikasnosti vaših PVC prozora i vrata. Loše zaptivanje može dovesti do propuštanja toplote, hladnoće i vode u vaš dom. Proverite da li je zaptivanje na mestima gde se prozor/vrata susreću sa okvirom ugrađeno ispravno i da nema vidljivih pukotina ili šupljina.

Proverite izolaciju

Izolacija je još jedan ključni faktor za održavanje energetske efikasnosti vaše PVC stolarije. Proverite da li su PVC prozori i vrata izolovani sa poliuretanskom penom i da li ima vidljivih praznina između okvira i zida.

pur pena izolacija

Proverite staklo

Staklo je takođe važan element PVC stolarije. Proverite da li je staklo dovoljno debelo i da li ima nalepnicu sa informacijama o kvalitetu. Takođe, obratite pažnju na to da li se staklo savija ili je iskrivljeno, jer to može biti znak da je loše ugrađeno.

proverite bravu na prozoru

Proverite bravu

Kvalitetna brava obezbeđuje dobru sigurnost, ali i sprečava prodiranje vazduha i vlage. Proverite da li je brava čvrsta i da se lako zaključava. Ako se ključ teško okreće ili se čuje škripanje, to može biti znak da je brava lošeg kvaliteta ili da je potrebno podmazivanje.

Saveti za održavanje PVC stolarije

Redovno čišćenje PVC prozora i vrata pomoći će vam da produžite njihov vek trajanja i da ostanu funkcionalni. Čišćenje bi trebalo da se obavlja najmanje jednom mesečno, a možete koristiti blagi deterdžent i vodu.

Podmazujte okove

Okovi na PVC prozorima i vratima su pod velikim pritiskom i treba ih redovno podmazivati kako bi se osiguralo njihovo dugotrajno funkcionisanje. Koristite specijalizovani maziv i nanesite ga na sve pokretne delove.

Informacije o cenama i radovima

Zbog trenutne situacije na tržištu i svakodnevnih promena cena materijala najpreciznije informacije možete dobiti direktnim popunjavanjem kratkog upitnika o personalizovanoj ponudi ili pozivom na naš broj telefona.

Pogledaj radove Personalizovana ponuda
  Pozovite nas