Termopan (termoizolaciono) staklo

  1. Početna
  2. PVC prozori
termopan staklo

Šta je termopan (termoizolaciono) staklo?

Termopan ili termoizolaciono staklo je sastavljeno od dva ili više staklenih panela, koji su spojeni zajedno sa tankim slojem vazduha ili gasa koji se nalazi između njih. Ova struktura omogućava da se smanji gubitak toplotne energije kroz prozore, poboljša zvučna izolacija i smanji kondenzacija vlage.
Termopan stakla se često koriste u građevinskoj industriji za prozore, vrata i druge vrste staklenih površina. termoizolaciono staklo

Prednosti termopan stakla

Jedna od glavnih prednosti termopan stakla je poboljšana energetska efikasnost. Takođe, povećava sigurnost objekta, jer je otpornije na lom i teže se probija. Kada se koristi u prozorima, termopan staklo sprečava toplotu da prolazi kroz staklo i zadržava je u vašem domu, čime se smanjuje potreba za grejanjem i hlađenjem. Osim toga, termopan staklo takođe poboljšava zvučnu izolaciju i smanjuje buku iz spoljašnjeg okruženja.

Termopan stakla sa PVC ili ALU stolarijom

Kada se koriste zajedno, termopan stakla i PVC stolarija ili ALU stolarija mogu značajno poboljšati energetsku efikasnost zgrade-kuće, smanjiti troškove grejanja i hlađenja i poboljšati ukupni ugođaj. Osim toga, ova kombinacija materijala takođe može smanjiti jačinu buke koja dolazi iz spoljašnjeg okruženja, što može biti posebno korisno u gradu ili na frekventnim putevima. Ovi materijali su takođe otporni na habanje i vremenske uticaje, pa se samim tim povećava i trajnost proizvoda.

Termopan dvoslojno ili troslojno staklo?

Termopan stakla mogu biti izrađena u različitim slojevima, uključujući dvoslojna i troslojna stakla. Odluka o tome koji sloj odabrati zavisi od potreba i zahteva vlasnika objekta. Dvoslojna termopan stakla se sastoje od dva staklena panela koji su odvojeni tankim slojem vazduha ili gasa. Ovaj tip stakla nudi poboljšanu toplotnu izolaciju u odnosu na obično staklo, jer se smanjuje gubitak toplote kroz prozor. Takođe, dvoslojna termopan stakla mogu pomoći u smanjenju nivoa buke, što je korisno u urbanim sredinama.

S druge strane, troslojna termopan stakla se sastoje od tri staklena panela koja su odvojena dva tanka sloja vazduha ili gasa. Ovo staklo nudi još bolju toplotnu i zvučnu izolaciju u odnosu na dvoslojna stakla. Troslojna stakla su takođe korisna u prevenciji kondenzacije vlage na unutrašnjoj strani prozora. Izbor između dvoslojnog i troslojnog termopan stakla zavisi od različitih faktora, kao što su klimatski uslovi, buka u okolini, veličina i položaj prozora, ali i budžet koji je na raspolaganju. U nekim slučajevima, dvoslojna termopan stakla mogu biti dovoljna za postizanje željenog nivoa energetske efikasnosti i zvučne izolacije, dok u drugim slučajevima može biti potrebno odabrati troslojna stakla. U svakom slučaju, termopan stakla su izbor koji će obezbediti poboljšanu energetsku efikasnost i udobnost prostorija u kojima se nalaze.

Cena termopan stakla

Cena termopan stakla varira u zavisnosti od veličine, debljine stakla, broja slojeva i drugih karakteristika. Takođe, cena može varirati u zavisnosti od proizvođača, kvaliteta, kao i količine. Uopšteno, dvoslojna termopan stakla su jeftinija od troslojnih, ali mogu se koristiti samo u prostorima koji nisu izloženi velikim temperaturnim razlikama. Troslojna termopan stakla su skuplja, ali pružaju bolju toplotnu i zvučnu izolaciju, pa su bolji izbor za objekte koji su izloženi ekstremnim klimatskim uslovima ili velikoj buci.

Cena termopan stakla takođe zavisi od toga da li se kupuje kao pojedinačni proizvod ili kao deo PVC stolarijE ili Aluminijumske stolarije. Kada se kupuje kao deo stolarije, cena termopan stakla obično je uključena u cenu stolarije. U proseku, cena termopan stakla se kreće od nekoliko desetina evra za manje dimenzije do nekoliko stotina evra za veće dimenzije i troslojna stakla. Uz to, važno je uzeti u obzir i troškove ugradnje i dostave, ako su uključeni. Kada birate termopan stakla, važno je uzeti u obzir različite faktore, uključujući cenu, energetsku efikasnost, zvučnu izolaciju i trajnost, kako bi odabrali najbolju opciju za vaše potrebe.

Informacije o cenama i radovima

Zbog trenutne situacije na tržištu i svakodnevnih promena cena materijala najpreciznije informacije možete dobiti direktnim popunjavanjem kratkog upitnika o personalizovanoj ponudi ili pozivom na naš broj telefona.

Pogledaj radove Personalizovana ponuda
  Pozovite nas